Bidrag eller inte bidrag

Det är en stor investering att installera solpaneler, det går inte att komma undan. Så vi vill ju att det ska bli så billigt som möjligt. Bidrag har vi ju hört talas om. Dags att undersöka.

Jag har, som jag skrivit om tidigare, hört lite rykten att det ska finnas det och i den formen som elcykelbidraget hade för några år sedan, dvs en klumpsumma avsätts och när den är slut så är den slut.

Dags att ge sig ut på webben och googla runt.

Ganska snabbt hittade jag Länsstyrelsens sida som gav mig den information jag behövde.

Det går att summera ihop på följande sätt:

  • Det har funnits ett bidrag där man fick ansöka om en ganska väl tilltagen bidragssumma, men de öronmärkta pengarna är slut.
  • Bidraget har från 2021 ersatts med ett skatteavdrag, likt ROT och RUT.

Länsstyrelsen informerar

Det statliga stödet för solceller har ersatts med skattereduktion från 2021 för privatpersoner, så kallad skattereduktion för grön teknik. Om du ska installera grön teknik som privatperson kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut och det är Skatteverket som hanterar skattereduktionen.

https://www.lansstyrelsen.se/varmland/miljo-och-vatten/energi-och-klimat/stod-till-solceller.html

Detta tog jag med tillbaks till Svea Solar. Och jodå, det avdraget finns redan med i offerten och dessutom ett rabatterbjudande från deras sida som vår kontaktperson Madeleine förlängt sedan i vintras. Mmmmm, mumma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *