En strålande idé

Plötsligt föll allt på plats. När jag såg annonsen på Facebook om solpaneler så var pusslet klart. Det kändes som att många olika saker lett fram till en situation där vi var beredda och intresserade av att ta steget mot en installation av solpaneler.

Jag ska försöka summera ihop de olika pusselbitarna för er:

  • Vi befinner oss mitt i en relativt kall vinter och det gör ont i plånboken, eller på bankkontot för den delen, att få räkningarna från vårt elbolag.
  • Vi ser oss själva som en familj som försöker leva så resursvänligt som möjligt, så naturvänligt som möjligt. Vi har bara en bil, trots att vi lever i ett område där de flesta familjer har två, kanske till och med tre, bilar. Vi cyklar hellre, eller tar buss och tåg till våra destinationer. Vi väljer definitivt tåg när vi åker på längre resor (när det inte är pandemin). Solceller skulle vara ett steg i en riktning för att bli mer ”självständiga” när det kommer till el och elkonsumtion.
  • Min pappa installerade bergvärme nyligen vilket förde oss in på tankarna kring alternativa uppvärmningsmetoder, steget till solceller var därför inte så långt.
  • Vi fick via vänner höra talas om bidrag för att installera solceller på vårt bostadstak. Även om bidrag inte täcker in så mycket av kostnaden så är det en naturlig katalysator för att få momentum i vissa händelser i vårt land, och i världen.
  • Även om de är sällsynta i Sverige så är elavbrott på grund av brist på el något som diskuteras allt oftare i medier. Solceller skulle kunna hjälpa till med detta, speciellt om vi kan lagra elen hemma.

Frågorna kring det hela är många, jag får återkomma till det. Men här har vi några av de saker som ”kickade igång” vår resa mot att skaffa solceller.☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *