Äntligen dags!

Efter några dagars extra väntan så fick jag idag, tidigt på morgonen, samtalet som jag hoppats på. Solpanelerna har kommit och de kommer och sätter upp dem idag!

Jippi! Fast… lite dålig tajming. Jag har ett kundmöte på förmiddagen som gör att jag inte kommer kunna vara med och titta på installationen hela tiden. Nåja, hellre få solpaneler och inte kunna vara med hela tiden, än tvärtom. Eller nåt.

Såååå fina!

Panelerna var mycket tunnare än vad jag hade förväntat mig. Myyycket tunnare.

Grabbarna jobbade snabbt med att sätta upp dem. Sedan kapades metallreglarna så de inte skulle sticka ut för mycket och fick fina ”lock” av plast.

Sedan borrades det in i källaren på vårt hus, för att dra kablarna till själva centralenheten som ska hålla koll på vad som produceras av solcellerna. Naturligtvis borrades det mitt under kundmötet, men alla höll god min och det gick snabbt. Tack och lov stötte de inte på något armeringsjärn vid borrningen, då hade det låtit etter värre.

”Upp på väggen ska du nu… lian lian lej.”

Sådär. Nu var allt klart, i alla fall så långt som de här killarna kunde fixa. Nästa steg är att invänta elektrikern som ska koppla den stora vita boxen där solenergin lagras (jag skämtar) till elcentralen intill. Återigen hamnar jag i ”den som väntar på något gott…”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *