Plingeling på dörren

Idag kom en överraskning i projektet kring att skaffa solceller på vårt hus. En kille ringde på och ville byta elmätaren för att kunna möjliggöra att vi skeppar ut el på nätet och inte bara tar emot.

Att kunna ”skeppa ut” el är ju en av orsakerna till att vi ville skaffa solceller. Att bli en mikroproducent och därigenom dra ett litet strå till lasset i att producera grön energi.

Jag blev överraskad eftersom jag hade uppfattat det som att detta bytet skulle ske först efter installationen av solpanelerna, men montören förklarade att det går lika bra att byta innan.

Gammal eldosa tas bort
Borttagning av gammal eldosa på gång

Lika kul och överraskande som det var att få det här besöket, lika stressande blev det eftersom vi just idag, bara en halvtimme senare från montörens oväntade besök, skulle få bevittna vår äldsta dotters skolavslutning via länk på Teams, och inspelningen av denna digitala upplevelse skulle ske på vår stationära dator, som behöver ström, ström som behöver kopplas bort om man ska byta en central mojäng som den här.

Ny eldosa under installation

Allt gick dock bra, det var inte ens ett tiominutersjobb att byta ut gammal dosa mot ny dosa. Ett steg närmare att vara mikroproducent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *