Jösses Amalia đŸ˜±

Helst av allt skulle jag vilja göra en större jÀmförelse mellan de olika bolag som erbjuder installation av solpaneler. Men man ska ha tid ocksÄ. Eftersom jag klickade pÄ annonsen för Svea Solar i mitt Facebook-flöde sÄ bestÄr nu i stort sett alla annonser av andra bolag som erbjuder sina installationstjÀnster, sÄ det Àr bara att vÀlja och vraka.

MĂ„nga företag sĂ€ger mig ingenting, en del erbjuder leasing av solpaneler, men ett företag stod ut. Det Ă€r ett kĂ€nt namn som jag vet sysslar med energi i olika former och som kanske skulle kunna ge en annan prisbild – Vattenfall.

Jag vet att de pysslar med allt annat Àn grön energi med sina kolkraftverk i Europa och andra vÀrldsdelar, men det Àr ÀndÄ ett kÀnt mÀrke som jag kanske kan förvÀnta mig kvalitet ifrÄn.

Jag misstog mig.

Ett mer stolpigt och ostrukturerat samtal har jag sÀllan varit del av. DÀr samtalet med Svea Solar gav svar pÄ alla frÄgor jag hade kring paneler och mikroproduktion, och dÀr nÀsta steg, om vi Àr nöjda med den första offerten, Àr att det kommer ut en tekniker och mÀter och tittar pÄ hus och omstÀndigheter sÄ gav samtalet med Vattensfalls sÀljare bara upphov till fler frÄgor. Jag skulle ocksÄ sjÀlv behöva ge mig upp pÄ taket och mÀta för att kunna ge ett fullstÀndigt underlag till Vattenfall för att kunna fÄ en slutgiltig offert. PÄ min frÄga om vad som hÀnder om jag mÀter fel och var ansvaret för ett sÄdant underlag ligger rycktes det mest pÄ axlarna och gavs ett erbjudande om att de kan skicka ut en tekniker, men att vi fÄr betala för den tiden som hen lÀgger pÄ att komma ut och mÀta.

Jag skakade pÄ huvudet otaliga gÄnger under samtalet och det gav mig snarare en push i riktning mot det initiala samtalet med sÀljaren pÄ Svea Solar.

Det enda som gör att Vattenfall ens Ă€r att tĂ€nka pĂ„ Ă€r priset. Mellan tummen och pekfingret skulle ungefĂ€r samma storlek av paneler bli 25 000 kronor billigare hos Vattenfall. Det gör att vi fĂ„r fundera pĂ„ saken. đŸ€”

Jag sĂ€ger dĂ„ bara ”Jösses Amalia”.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *