Mikroproducent? đŸ€”

SĂ„ togs ytterligare ett steg i riktningen mot att skaffa solpaneler pĂ„ vĂ„rt tak. Jag kontaktade det företag vars annons jag sett pĂ„ Facebook. Att jag fastnade för just den annonsen var att IKEA stod som avsĂ€ndare. Även om det inte Ă€r IKEA som levererar panelerna eller stĂ„r för hanteringen av dem, sĂ„ Ă€r det stort att blir samarbetspartner med kanske vĂ€rldens största möbelföretag. Företaget heter Svea Solar och jag har inte hört talas om det innan.

Samtalet var otroligt lÀtt och jag fick svar pÄ alla mina frÄgor och mer dÀrtill. Jag kommer fÄ en första offert som vi kan grunna pÄ i lugn och ro, dÀr priset baseras pÄ flygfoton frÄn valfri kartjÀnst. Vi kan sedan höra av oss med frÄgor och om vi vill gÄ vidare. NÀsta steg skulle vara att en tekniker kommer ut och tittar pÄ huset, pÄ taket och var vi skulle kunna montera upp de elektriska och elektroniska mojÀnger som behövs nÀr man blir mikroproducent.

Mikroproducent. Hade inte ens tÀnkt den tanken. Men det Àr ju klart, den el som vi inte förbrukar sjÀlva, den gÄr ju att sÀlja in pÄ nÀtet. Det Àr ju hela tanken. Och dÄ blir man mikroproducent.

Sagt och gjort, samtalet avslutades och nu invĂ€ntar vi en offert. 😃

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *