Dag 6

Med några dagar borta från dator och solceller (som ju sköter sig själva, och jag kan ju hålla koll på statistiken via deras webbgränssnitt) så tänkte jag göra en liten sammanfattning av de första sex dagarna samt visa lite mer av den information som man kan få ta del av från systemet.

Centralt är ju de staplar och diagram samt sammanräkning som visar hur mycket anläggningen producerat. Nedan kan vi se den lite kortare, första, dagen (7e juli) och den soligare dagen därpå. Sedan följde några dagar med sämre väder och regn, vilket syntes direkt. Lördagen 10e juli regnade det i stort sett hela dagen, med ytterst lite sol på eftermiddagen vilket genererade ”ynka” 18-19 kilowatttimmar. 12e juli var en solig dag, inte ett moln på himlen, vilket och resulterade i en all-time-high (av dessa 6 dagar 😀) med över 75 kilowatttimmar producerat.

En av orsakerna när vi diskuterade om vi skulle skaffa solceller var ju också möjligheten att ”ge tillbaks” lite till vår värld, att vara med och dra vårt strå till stacken när det handlar om att producera grön energi, förnyelsebar energi.

Den här rutan gör att man blir varm inombords. Förutsatt att den kalkylen stämmer så är det ju toppenbra. Man ska ju inte vara naiv, det har ju säkert kostat en hel del att producera solcellerna, sladdarna och allt annat som kretsar kring anläggningen, men med tanke på att de här solcellerna förväntas hålla i 20-30 år så kommer vi verkligen kunna dra vårt strå till stacken.

Skulle vi producera lika mycket energi året om som vi gjort de här dagarna skulle vi på 25 år producera el motsvarande 150 000 sparade CO2-utsläpp. Men, nu kommer vi inte producera så mycket, men vi kommer i alla fall göra något. Jag får återkomma med mer data framöver. Lite gött i hjärttrakten är det i alla fall. 💗

Jag får återkomma med med skärmdumpar från webbgränssnittet, det finns mycket mer att hämta där. Jag ska också gå igenom appen från Svea Solar, version 2.0, men det är något som strular där och jag lyckas inte logga in med mitt Bank-ID. Deras support jobbar på det och jag hoppas att de löser det snart. Är ju nyfiken på vilka ändringar som skett från version 1 av appen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *