Nästa steg

Det är spännande att följa arbetet. Från första inledande installationssteg till nästa och sedan nästa. Säkerhet framför allt gjorde att det blev uppsättning av ställningar, och en ny variant fick jag se, där man satte räcken i hängrännorna. Gött tänkt där.

Efter första besöket på taket för att bevittna installatörernas arbete så kan jag säga att panelerna från Svea Solar kommer ta upp mindre plats än vad som var prospekterat. Jag såg framför mig, visserligen från ganska lågupplösta satellitbilder att i stort sett hela taket skulle täckas. Så blir det inte, utan jag kommer ha att stor möjlighet att knata omkring på taket om andan så skulle falla på.

Till höger i bild visas över en meter ”överblivet” tak, vilket passar mig som handen i handsken eftersom jag ändå har ett behov om att förbättra den altantaks-konstruktion som ligger kloss intill husets tak.

De röda kritstrecken visar hur det ska monteras falsklämmor och vilka rader solcellspanelerna kommer fästas på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *